söndag 25 november 2012

Bakelser



Börjar bli klar nu med alla bakelserna jag har på beställning.
Ska bara virka en stor ros till prinsesstårtan så tror jag att jag är klar sen, men man vet ju inte alltid med mitt vimsiga huvud ;)

Har haft problem att virka den vispade grädden på muffinsen men fick rätsida på det ikväll, 2 timmars virkande framför tvn så ordnade det sig. Så nu sitter det mönstret i huvudet också, måste börja skriva ner mönster så jag får in lite annat i skallen än virkning !

tisdag 20 november 2012

Kisse på sträckbänken !


Igår virkade jag mig en kattgrytlapp som jag idag la på sträckning !
Kommer nog virka mig någon till för mönstret var roligt att virka, hittade mönstret i en av pärmarna jag har ärvt efter min mor med en massa mönster i.

Kannan har vi fått rätsida på, farmor och farfar har en lika fast blå/vit randig som dom serverar mjölk i.
Svaret fick jag från min brors tjej Anna, trycker ni på namnet så kommer ni till hennes underbara blogg.

Ikväll blev det att montera lite beställningar, så jag har monterat 3 munkar, 1 jordgubbe, 1 hallonbakelse och 1 prinsessbakelse.
Så ni behöver jag bara virka klart dom sista bakelserna så är beställningarna klara.

måndag 19 november 2012

Loppisfynd


Lilleman har haft hög feber hela natten och dagen. Tar på krafterna både på mig och lilleman när han är sjuk. Det är svårt att alltid förstå vad en 19månaders pojke vill att man ska veta.
Fick lite egentid när mannen kom hem så jag drog iväg på loppisjakt !
Åkte till Återvinningen där man kan strosa omkring lite, när jag kom dit så hade ett litet loppis öppnat i dörren bredvid. Det var bara i ett litet rum men gud vad mycket fina saker det fanns där inne.
Jag gick därifrån med en kanna och en låda rikare !
Kannan köpte jag enbart för att det känns som jag har varit nära en liknande tidigare, har ett minne av en ljusblå eller turkos av någon anledning.
Måste nog ringa farmor och farfar i morgon och fråga om dom har någon liknande kanna. Är ganska säker på att jag har blivit serverad mjölk i en liknande när jag var liten.
Tänk vad en så enkel sak kan ge en för minnen, så nu börjar jakten på att komma på varför jag känner igen den.

torsdag 15 november 2012

Sjukstuga och Alien





Här hemma har vi kört med sjukstuga nu i snart 2 veckor från och till. Nu är det mannens tur att hosta lungorna ur sig och på mig bryter det inte riktigt ut.
Men virkar det gör jag iaf när jag får en minut över, nu gör jag en massa beställningar på bakelser som kom in i går och håller på med en grön Alien (som ni ser på bild nedan). På bakelserna har jag mönster men inte på Alien. Har fått en beskrivning och en bild att gå efter. Men skriver ner ett mönster allt eftersom. Det kanske kommer upp här senare.
Har bara armar och ögat kvar på den, sen hoppas jag att den blir godkänd innan jag skickar iväg den.

Idag var vi och klippte lilleman för att dom ska ha skolfoto hos dagmamman i morgon, har världens tålmodiga frisör ! Elias slingrade sig och vägrade sitta i stolen så han hoppade mellan mig och Adde hela tiden. Men frisören var snabb och kom med tips så det gick bra.

Nu lägger jag nog min lilla gröna kompis åt sidan och fortsätter på honom i morgon.
 




Bläckfiskar

Fem små bläckfiskar som ska fara norröver i veckan. Mönstret är mitt eget.